2014 m. Naujosios Akmenės miesto stalo teniso pirmenybės

Jau antri metai Akmenės rajono stalo teniso klubo „Mažoji raketė“ valdybos nario, stalo teniso veterano Alfredo Strato iniciatyva bei Akmenės rajono sporto centro paramos dėka, Naujosios Akmenės miesto ir kaimiškos seniūnijos stalo tenisininkai 2014 m. vasario 10 ir 12 dienomis rinkosi į „Saulėtekio“ progimnazijos salę išsiaiškinti stipriausius stalo tenisininkus asmeninėse ir dvejetų pirmenybėse.

Vasario 10 d. vyko dvejetų varžybos. Pasivaržyti panoro 9 poros. Visi žaidė rato sistema, kiekviena pora išbandė kitos poros pajėgumą. Dėl prizinių vietų kovos vyko labai atkakliai, nei vienam dvejetui nepavyko išvengti pralaimėjimo. Keturios poros pretendavo į medalius. Vaidoto Stonio ir Valdo Norkaus dvejetas atkaklioje kovoje rezultatu 2:3 pralaimėjo Šarūno Reivyčio ir Fiodoro Veresčiakos dvejetui, tačiau Fiodoras ir Šarūnas „džentelmeniškai“ pralaimėjo poroms, kuriose žaidė mergaitės: Aromedai Gerčiūtei ir Mantui Ruginiui bei Vitai Ruginytei, žaidusiai su Paula Prelgauskaite. Aromedos ir Manto bei Vitos ir Paulos tarpusavio kovą rezultatu 3:2 laimėjo Aromeda ir Mantas.

Suvedus rezultatus, paaiškėjo, kad po 15 taškų surinko dvi poros ir tarpusavio santykis nulėmė čempionus, kuriais tapo Vaidotas Stonis ir Valdas Norkus, o antrąją vietą iškovojo Aromeda Gerčiūtė ir Mantas Ruginis. Kitos dvi poros surinko po 14 taškų, ir vėl tarpusavio santykis „bronzinėms“ mergaitėms Vitai Ruginytei ir Paula Prelgauskaitei (iškovoti 2 bronziniai medaliai Lietuvos dvejetų čempionatuose) nulėmė trečiąją vietą.

Vasario 12 d. asmeninėse varžybose dalyvavo 17 sportininkų – moksleivių ir suaugusiųjų. Pirmiausia žaista pogrupiuose, po to 1-2 vietas laimėję žaidėjai kovojo dėl 1-8, o likusieji – dėl 9-16 vietų. Pagirtina, kad mergaitės lygioje kovoje su vaikinais varžėsi dėl miesto čempiono vardo.

Kadangi sportininkai treniruojasi kartu, jie labai gerai žino varžovų stipriąsias ir silpnąsias puses, todėl kovos vyko labai atkakliai. Gaila, kad varžybose nedalyvavo dvejetų čempionas Valdas Norkus. Po emocingų kovų 2014 m. Naujosios Akmenės čempionu tapo Mantas Ruginis iš Sablauskių. Antrąją vietą iškovojo Naujosios Akmenės mieste gyvenanti Paula Prelgauskaitė. Dėl trečios vietos kovėsi sportinės patirties turintys ir labai gerai vienas kitą pažįstantys naujaakmeniškiai Vytautas Gedžius ir Fiodoras Veresčiaka, bronzos medalį laimėjo Fiodoras Veresčiaka.

Pagirtinai žaidė Naujosios Akmenės miesto senjorai (senjorais stalo tenisininkai tampa sulaukę 40 metų). Vladimir Golikov laimėjo 5 vietą, Antanas Budžius – 9 vietą, Arūnas Dyglys – 10 vietą.

Labai džiugu, kad entuziastų dėka atgijo stalo teniso judėjimas Naujojoje Akmenėje. Smagu matyti žaidžiantį gimtajame mieste Kauno technologijos universiteto studentą Valdą Norkų. Prie žaliųjų stalų vėl grįžo daug metų žaidę Vladimir Golikov, Vytautas Gedžius, Romanas Dvariškis, Vincas Adomaitis, Arūnas Gulbinas, į gimtąjį miestą sugrįžęs Fiodor Veresčiaka. Prie stalo tenisininkų šeimos prisijungė Antanas Budžius ir Arūnas Dyglys, Vaidotas Stonis. Esant galimybei entuziastingai varžybose dalyvauja Romas Vaikasas ir Vladislovas Norkus. Šaunuoliai visi aktyviai sportuojantys moksleiviai, konkuruojantys su suaugusiais sportininkais.

Kviečiame visus norinčius žaisti stalo tenisą ir prisijungti prie sportuojančių klubo „Mažoji raketė“ žaidėjų.

 

       Akmenės rajono stalo teniso klubo „Mažoji raketė“ pirmininkė Loreta Avelienė

 

Nuotraukose: Naujosios Akmenės miesto pirmenybių dalyviai ir teisėjai.

 

Nuotraukos iš dvejetų pirmenybių:

Nuotraukos iš asmeninių pirmenybių:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Įveskite teisingą skaičių: *