2017 metų stalo teniso čempionais tapo Karolina Kuznecova ir Gintautas Adomaitis

2017 metų vasario 11 dieną Akmenės gimnazijos sporto salėje įvyko Akmenės rajono suaugusiųjų asmeninių, dvejetų ir mišrių dvejetų stalo teniso pirmenybės. Šios varžybos yra skirtos Akmenės rajono sporto centro 20-čiui paminėti. Tapti 2017 m. pajėgiausiu Akmenės rajono stalo teniso žaidėju panoro 27 sportininkai, iš jų 19 vyrų-vaikinų ir 8 merginų.

Per varžybų atidarymą žodį tarė Akmenės rajono stalo teniso treneris Kęstutis Barauskas, kuris apgailestavo, kad šiose varžybose dėl įvairių priežasčių negalėjo dalyvauti vieni pajėgiausių rajono sportininkų – Vytautas Gedžius (Naujoji Akmenė), Pranas Ramoška (Papilė), Mantas Ruginis (Sablauskių k.), klubo „Mažoji raketė“ pirmininkė Loreta Avelienė (Akmenė), Simona Verbauskaitė (Akmenė), Aromeda Gerčiūtė (Naujoji Akmenė). Treneris pasveikino pažangiausius Akmenės rajono stalo tenisininkus moksleivius, kurie per 2016 metus  atkakliausiai lankė treniruotes ir dalyvavo varžybose. Naujojoje Akmenėje meistriškumo tobulinimo grupėje daugiausiai treniruočių ir varžybų turėjo Karolina Kuznecova (treniruočių 152, varžybų 60, viso – 212) bei Gabrielė Strodomskytė (treniruočių 153, varžybų 53, viso – 206). Akmenėje meistriškumo ugdymo grupėje – Jogailė Putriūtė (treniruočių 110, varžybų 21, viso – 131) ir Domantas Putrius (treniruočių 94, varžybų 36, viso – 130). Jiems buvo įteikti atminimo diplomai, specialūs prizai bei dovanų kuponai.

Moterų asmeninės varžybos vyko rato sistema. Per paskutinius 3 metus rajono čempionė buvo tapusi Paula Prelgauskaitė, tačiau šį kartą čempionės vardo ji neišsaugojo, šis vardas titulas atiteko kitai treniruočių partnerei, kruopščiai dirbančiai, vienai perspektyviausių mūsų rajono žaidėjų, Karolinai Kuznecovai iš Naujosios Akmenės. 2017 m. pajėgiausiomis rajono stalo tenisininkėmis tapo merginos iš Naujosios Akmenės: 1 v. Karolina Kuznecova, 2 v. Gabrielė Strodomskytė ir 3 v. Paula Prelgauskaitė. Nugalėtojai įteikta taurė, medalis ir diplomas, o prizininkėms diplomai ir medaliai.

Vyrų asmeninės varžybos buvo vykdomos 2 minusų sistema išaiškinant visas vietas. Šioje grupėje taip pat keitėsi čempionai. Per paskutinius 3 metus čempionu tapdavo stalo teniso treneris Kęstutis Barauskas, o šių metų čempionu tapo Kauno kolegijos 2 kurso studentas Gintautas Adomaitis, kuris yra neabejotinai pajėgiausias Akmenės rajono stalo tenisininkas, užimantis 90 vietą Lietuvos vyrų reitinge (iš 927). 2017 m. prizininkai: 1 v. Gintautas Adomaitis (Akmenė), 2 v. Kęstutis Barauskas  (Akmenė), 3 v. M. Jomantas (Agluonų k.). Asmeninių pirmenybių nugalėtojas apdovanotas taure, medaliu ir diplomu, prizininkai diplomais ir medaliais.

Merginų dvejetų poros buvo 4, jos sužaidė ratų sistema. 1 v. atiteko naujaakmenietėms, „Saulėtekio“ progimnazijos moksleivėms K. Kuznecovai ir G. Strodomskytei, 2 v. Ramučių gimnazijos moksleivėms P. Prelgauskaitei (Naujoji Akmenė) ir V. Ruginytei (Sablauskių k.), 3 v. užėmė „Saulėtekio“ progimnazijos moksleivė K. Grigaitė (Naujoji Akmenė) ir Akmenės gimnazijos moksleivė S. Jankauskaitė (Akmenė), labai džiaugiuosi dėl šių mergaičių, kurios pirmą kartą iškovojo medalius rajono pirmenybėse. Moterų dvejetų nugalėtojos apdovanotos taurėmis, medaliais ir diplomais, prizininkės diplomais ir medaliais.

Vyrų dvejetuose dalyvavo 9 poros, kurios žaidė vieno minuso sistema, išaiškinant 1-3 vietas. 1 v. atiteko pernai metų čempionams M. Jomantui (Agluonų k.) ir K. Barauskui (Akmenė), 2 v. G. Adomaičiui (Akmenė) ir A. Budžiui (Naujoji Akmenė). Ypatingai smagu dėl veterano Antano Budžiaus, kuris būdamas solidaus amžiaus savo žaidimu lygiaverčiai kovoja su jaunimu, jis asmeninėse varžybose iškovojo net 6 vietą. 3 v. atiteko V. Norkui (Ramučių k.) ir M. Liachauskui (Papilė). Vyrų dvejetų nugalėtojai apdovanoti taurėmis, medaliais ir diplomais, prizininkai diplomais ir medaliais.

Mišrūs dvejetai vyko taip pat vieno minuso sistema išaiškinant 1-3 vietas.: 1 v. V. Ruginytė (Sablauskių k.) ir M. Jomantas (Agluonų k.), 2 v. P. Prelgauskaitė (Naujoji Akmenė) ir G. Adomaitis (Akmenė), 3 v. G. Strodomskytė (Naujoji Akmenė) ir K. Barauskas (Akmenė). Mišrių dvejetų nugalėtojai apdovanoti taurėmis, medaliais ir diplomais, prizininkai diplomais ir medaliais.

Esu dėkingas visiems dalyvavusiems šiose pirmenybėse, jūsų dėka turime didelio meistriškumo stalo tenisą Akmenės rajone, turėjome gražią šventę.

Lietuvos seimas šiuos metus paskelbė Sporto metais. Mums, sportininkams tai ypatingi metai, kai galime didžiuotis tuo, ką darome. Sportuojame reguliariai kiekvieną savaitę, patiriame daug teigiamų emocijų, atsipalaiduojame nuo kasdienių rūpesčių, geriname fizinę ir psichinę sveikatą, keliame sportinį meistriškumą ir garsiname Akmenės rajono vardą. Po treniruotės žmonės tiesiog geriau jaučiasi, būna atlaidesni savo antrosioms pusėms ar artimiesiems, rečiau serga, atsikrato blogų minčių ir savyje prikaupia daugiau pozityvumo. Sportuojant būna lengviau gyventi. O kas to nenori? Kiekvienam žmogui tas yra aktualu… Sunkiausia pradėti sportuoti, todėl tie žmonės, kurie jaučia, kad jiems gyvenime kažko trūksta, raginu rasti savyje jėgų, laiko ir prisijungti prie šio nuostabaus žaidimo – stalo teniso, kurį reguliariai „Saulėtekio“ progimnazijoje suaugusieji žaidžia kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį nuo 18.30 val. iki 20.30 val. Šią sporto šaką Akmenės rajone kultivuoja žmonės nuo 6 metų iki 82 metų, ją galima žaisti iki gyvenimo pabaigos, tai judrus žaidimas, kuris suaktyvina kiekvieną raumenį, sausgyslę, geriną reakciją ir koordinaciją, tai žaidimas, kuris sulėtina senėjimo procesą.

Susidomėjusius tėvelius raginu atvesti savo atžalas pas treneri Kęstutį Barauską, o dėl treniruočių grafiko kreipkitės telefonu 868411558, treniruotės vykdomos Akmenėje ir Naujojoje Akmenėje.

 

       Akmenės rajono stalo teniso treneris Kęstutis Barauskas

Pirmenybių protokolai ČIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Įveskite teisingą skaičių: *