2013 metų Akmenės rajono stalo teniso pirmenybėse

2013 metų sausio 19 dieną Akmenės gimnazijos sporto salėje susirinko rajono stalo tenisininkai dalyvauti suaugusiųjų asmeninėse, dvejetų ir mišrių dvejetų pirmenybėse. Atidarymo metu klubo pirmininkė Loreta Avelienė pasidžiaugė sėkmingai praėjusiais 2012 metais. Treneris Kęstutis Barauskas tradiciškai apdovanojo moksleivius, kurie per 2012 metus turėjo daugiausiai treniruočių. Rekordininku tapo Akmenės gimnazijos moksleivis Gintautas Adomaitis, per 2012 m. sudalyvavęs 219 treniruočių ir 40 varžybų. Likusios vietos atiteko „Saulėtekio“ progimnazijos moksleivėms: Aromedai Gerčiūtei (186 treniruotės ir 63 varžybos), Paulai Prelgauskaitei (169 treniruotės ir 61 varžybos) ir Vitai Ruginytei (158 treniruotės ir 55 varžybos).

Į šias pirmenybes susirinko 26 geriausi rajono stalo tenisininkai (18 vyrų bei vaikinų ir 8 merginos) iš Akmenės, Naujosios Akmenės, Agluonų, Papilės ir Sablauskių.

Asmeninės varžybos prasidėjo žaidimu pogrupiuose, iš kiekvieno pogrupio po 2 žaidėjus tęsė kovas dėl 1-8 vietų, o likusieji kovojo paguodos finale.

Merginų grupėje rajono čempione tapo Simona Verbauskaitė (Akmenė). Simona įveikė visas varžoves ir jau ketvirti metai iš eilės apgina geriausios žaidėjos vardą rajone. Antrąją vietą iškovojo Loreta Avelienė (Akmenė), trečiąją – Paula Prelgauskaitė (Naujoji Akmenė).

Finaliniuose vyrų ir vaikinų susitikimuose geriausiai žaidė agluoniškis Mindaugas Jomantas, kuris atkaklioje kovoje dėl pirmos vietos rezultatu 3:2 nugalėjo trenerį Kęstutį Barauską ir tapo rajono čempionu. III vietą iškovojo KTU studentas Valdas Norkus (Naujoji Akmenė), kuris 5 sete rezultatu 12:10 įveikė papilėniškį Mantą Liachauską. Paguodos turnyrą laimėjo Antanas Budžius iš Naujosios Akmenės.

Merginų dvejeto varžybos buvo labai atkaklios. Nugalėjo Simonos Verbauskaitės ir Kristinos Nekrašaitės pora, II vietą laimėjo Paulos Prelgauskaitės ir Aromedos Gerčiūtės dvejetas, III vietą iškovojo Neringos Dargevičiūtės ir Loretos Avelienės pora.

Vyrų ir vaikinų dvejeto varžybos taip pat buvo labai atkaklios. Dėl nugalėtojų vardo kovėsi Mindaugo Jomanto bei Valdo Norkaus ir Kęstučio Barausko bei Vaidoto Stonio poros. Laimėję rezultatu 3:2, čempionais tapo Kęstutis Barauskas ir Vaidotas Stonis. Trečiąją vietą, nugalėję Manto Ruginio ir Manto Jomanto dvejetus, laimėjo Gintautas Adomaitis ir Mantas Liachauskas.

Mišrių dvejetų čempionais tapo Vita Ruginytė su Mantu Liachausku, antrąją vietą laimėjo Paula Prelgauskaitė su Mindaugu Jomantu. Trečiąją vietą laimėjo Aromeda Gerčiūtė su Valdu Norkumi, įveikę Kristinos Nekrašaitės ir Kęstučio Barausko porą.

Akmenės rajono stalo teniso suaugusiųjų asmeninių pirmenybių nugalėjotai ir prizininkai apdovanoti taurėmis ir diplomais, o dvejetų prizininkai – medaliais ir diplomais.

 

 

                                                                                      Klubo „Mažoji raketė“ pirmininkė Loreta Avelienė

2013 m. Akmenės rajono asmeninių ir dvejetų pirmenybių čempionai ir prizininkai

 

Daugiau nuotraukų čia

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Įveskite teisingą skaičių: *